LENJA PITA POSNA NA VODI SA MERAMA "NA ŠOLJE" Starinski kolač po bakinom receptu, zamirisaće cela kuća
Sočna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje griza
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke izrendajte pa dodajte šećere, cimet i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno, u posudi pomešajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Podelite pripremljenu smesu na 3 jednaka dela. U pleh obložen pek papirom izlijte trećinu smese pa utisnite. Nanesite polovinu fila, sipajte drugi deo smese, pa ponovo fil i na kraju treći deo smese. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu lenju pitu pospite prah šećerom pa pokrijte krpom. Ostavite tako do sutradan, da se sastojci dobro povežu. Prijatno!
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)