LENJA PITA POSNA NA VODI SA MERAMA "NA ŠOLJE" Starinski kolač po bakinom receptu, zamirisaće cela kuća
Sočna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje griza
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke izrendajte pa dodajte šećere, cimet i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno, u posudi pomešajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Podelite pripremljenu smesu na 3 jednaka dela. U pleh obložen pek papirom izlijte trećinu smese pa utisnite. Nanesite polovinu fila, sipajte drugi deo smese, pa ponovo fil i na kraju treći deo smese. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu lenju pitu pospite prah šećerom pa pokrijte krpom. Ostavite tako do sutradan, da se sastojci dobro povežu. Prijatno!
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Supa od pečene bundeve i pomorandže – Topla i osvežavajuća jesenja poslastica
Supa od pečene bundeve i pomorandže kombinuje bogatstvo bundeve sa osvežavajućom kiselkastom notom pomorandže, stvarajući jedinstveno iskustvo u svakom zalogaju.
Komentari (0)