POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
![posna pesak torta](/data/images/2024-07-24/95184_shutterstock-2301239953_f.jpg?timestamp=1721772000)
Potrebno je
- 1 l sojinog mleka
- 130 g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 120 g prah šećera
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 120 g kokosa
- 170 g mlevenih oraha
Za glazuru:
- 100 ml čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne slatke pavlake
Priprema:
Puding umutite sa 250 ml mleka, da ne ostanu grudvice, a otalo mleko sa šećerom zakuvajte na šporetu. Dodajte smesu sa pudingom u zagrejano mleko pa kuvajte, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Potom sjedinite mikserom sa prohlađenim pudingom. Podelite fil na 3 jednaka dela. Jednom delu dodajte posni mleveni keks i promešajte, drugom dodajte kokos, a trećem orahe. U kalup prvo sipajte keks fil pa ga utisnite, preko nanesite kokos fil, pa na kraju fil od oraha. Poravnajte i pokrijte tortu providnom folijom. Stavite u frižider na bar 2 sata da se stegne, a za to vreme napravite glazuru. Čokoladu za kuvanje otopite sa biljnom slatkom pavlakom. Čokoladnu glazuru prelijte preko torte pa opet ostavite u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![keks markiza torta](/data/images/2024-05-22/88402_shutterstock-1733304668_f.jpg)
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
![žito torta](/data/images/2023-12-01/69505_shutterstock-268179653_f.jpg)
ŽITO TORTA Drugačija poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a pogodna i za dane strogog posta
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
![posna reforma torta](/data/images/2024-09-06/99711_shutterstock-2233229335_f.jpg)
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
![posna karamel torta](/data/images/2024-08-26/98598_shutterstock-2301689913_f.jpg)
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)