LIZ TEJLOR Sočna torta nazvana po slavnoj glumici, raskošnog izgleda i savršenog spoja sa breskvama

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.

liz tejlor torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 ml soka od breskve
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • kašika ulja

Priprema:
Prvo umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Onda sve lepo promešajte pa sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Prelijte sokom od breskve nakon što se skroz ohladi. Za to vreme, napravite fil tako što ćete da prelijete mleveni keks preostalim sokom od breskve pa dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. U zasebnoj činiji umutite penasto maslac sa šećerom u prahu. Zatim sjedinite s masom od keksa i oraha. Nakon toga, podelite fil na dva dela. Jednom delu fila dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a svetlijim delom premažite koru. Onda stavite drugi fil preko prvog. Na kraju, premažite tortu glazurom od čokolade. Glazuru pravite otapanjem preostale čokolade s uljem. Prelijte glazuru preko torte. Bon apetit!

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading