DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
Potrebno je
- 1-1,5 kg svinjetine
- 2 glavice crnog luka
- maslinovo ulje
- so, biber, origano
- 1 kašika senfa
Za serviranje:
- lepinje
- luk
- paradajz
Priprema:
Meso isecite na komadiće i dobro ga premažite namazom od rendanog luka, ulja, senfa, soli, bibera i origana. Ostavite meso bar dva sata da upije ovu marinadu. Nakon toga, u dublji tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje, dodajte meso i pržite ga na srednjoj temperaturi. Meso će pustiti vodu, pa će se najpre prvo dinstati u sopstvenom soku i začinima, a kada ispari tečnost, potrebno je još nekih 5 do 10 min da ga pržite uz stalno mešanje. Da biste umotali giros, potrebne su vam i lepinje ili tortilje, koje ćete zagrejati. Za prilog tanko isecite paradajz i luk, napravite pomfrit i caciki.
Možda vas zanima:
DONER KEBAB Turski specijalitet koji podseća na giros, a meso se lepi za prste
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
POSNI GIROS Ukusa koji govori 1000 jezika, nećete da primetite da nedostaje meso
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
SLASNI GIROS Imaćete osećaj kao da ste na moru u Grčkoj, neodoljivo ukusan
Savršen spoj mesa sa prilozima, taman za večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)