PILETINA SA LIMUNOM Recept glumice Dženifer Garner za sočno jelo zapalio mreže, a uspeva svima
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim, a limun mu daje poseban šmek.
Printscreen
Potrebno vam je:
- 2 kašike tamjana
- 1 kašika semenki komorača
- so i sveži mleveni biber
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 limun isečen na tanke kriške
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka tanko isečenih
- pileća prsa očišćena od kostiju
- pola šoljice belog vina
- sok od jednog limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Dodajte tamjan, semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Dodajte maslinovo ulje u malu šolju, mešavinu ulja pa pomešajte i ostavite sa strane. U tepsiju rasporedite kriške limuna pa dodajte beli luk odozgo. Dodajte piletinu pa prelijte sa pola mešavine bilja i ulja. Premažite ostatkom mešavine kožicu na mesu. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Dodajte vino u tiganj ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta. Onda izvadite o+piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom i aluminijumskom folijom i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Na kraju, isecite piletinu na komade pa posolite i služite vruće, uz sos. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)