PILETINA SA LIMUNOM Recept glumice Dženifer Garner za sočno jelo zapalio mreže, a uspeva svima
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim, a limun mu daje poseban šmek.
Potrebno vam je:
- 2 kašike tamjana
- 1 kašika semenki komorača
- so i sveži mleveni biber
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 limun isečen na tanke kriške
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka tanko isečenih
- pileća prsa očišćena od kostiju
- pola šoljice belog vina
- sok od jednog limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Dodajte tamjan, semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Dodajte maslinovo ulje u malu šolju, mešavinu ulja pa pomešajte i ostavite sa strane. U tepsiju rasporedite kriške limuna pa dodajte beli luk odozgo. Dodajte piletinu pa prelijte sa pola mešavine bilja i ulja. Premažite ostatkom mešavine kožicu na mesu. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Dodajte vino u tiganj ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta. Onda izvadite o+piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom i aluminijumskom folijom i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Na kraju, isecite piletinu na komade pa posolite i služite vruće, uz sos. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
Komentari (0)