AKO ŽELITE DA GOVEDINA BUDE SOČNA URADITE OVO 3 proverena trika za najukusnije meso
Mnoge domaćice izbegavaju da prave jela sa govedinom iz mogućnosti da ona ispadne gumena.
Primenite neki od tri navedena trika i uživajte u ukusnom obroku.
1. Koristite sveže meso ili pravilno odmrznite ono iz zamrzivača
Ako odmrzavate, nemojte da ubrzavate proce. Izvadite meso na vreme pa ga ostavite, da se lagano otapa, u frižideru.
2. Marinada
Najbolje je da napravite malo kiseliju marinadu. Dodajte joj sirće, limun, začine koji će da omekšaju meso pre termičke obrade.
3. Rezovi
Preko vlakana mesa napravite nekoliko rezova, pa malo čekićem izlupajte meso.
Posle ovoga, meso je pripremljeno za termičku obradu.
Dodatni savet:
Nemojte govedinu dugo da krčkate, iako dinstanje prija drugim vrstama mesa, za ovo to nije slučaj. Umesto da omekšate, dobićete tvrdo meso i upropastićete ručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)