AKO ŽELITE DA GOVEDINA BUDE SOČNA URADITE OVO 3 proverena trika za najukusnije meso
Mnoge domaćice izbegavaju da prave jela sa govedinom iz mogućnosti da ona ispadne gumena.
Primenite neki od tri navedena trika i uživajte u ukusnom obroku.
1. Koristite sveže meso ili pravilno odmrznite ono iz zamrzivača
Ako odmrzavate, nemojte da ubrzavate proce. Izvadite meso na vreme pa ga ostavite, da se lagano otapa, u frižideru.
2. Marinada
Najbolje je da napravite malo kiseliju marinadu. Dodajte joj sirće, limun, začine koji će da omekšaju meso pre termičke obrade.
3. Rezovi
Preko vlakana mesa napravite nekoliko rezova, pa malo čekićem izlupajte meso.
Posle ovoga, meso je pripremljeno za termičku obradu.
Dodatni savet:
Nemojte govedinu dugo da krčkate, iako dinstanje prija drugim vrstama mesa, za ovo to nije slučaj. Umesto da omekšate, dobićete tvrdo meso i upropastićete ručak.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti savršene, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u sočnim i mekanim ćuftama.
PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete
Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Ukusa koji priča priče, a idealna za dane Božićnog posta
Sočna i drugačija, a greje dušu i telo.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)