ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 10 kesica čaja od kamilice
- 3 kašike livadskog ili bagremovog meda
- 2 kašike šećera
- 4 žumanca
- 2 kesice šlag-pene
Priprema:
Mleko zagrejte do vrenja, pa smanjite temperaturu na najmanju i dodajte kesice čaja od kamilice. Nakon 5 minuta skinite s ringle i ostavite 20 minuta poklopljeno. Onda odvojte pola litre mleka, a ostatak mleko sa kesicama čaja ostavite u frižideru. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite s mlekom, koje ste odvojili. Kuvajte na tihoj vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje. Dodajte med i ostavite da se prohladi. Izvadite kesice čaja iz mleka u frižideru, pa njime umutite šlag. Smesu lagano sjedinite sa smesom od žumanaca. Ostavite sladoled u frižideru da se prohladi, pa promešajte bar 3 puta pre stavljanja u zamrzivač.
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KOKOSA Savršen letnji desert koji miriše na more i plažu, po receptu bez premca
Ako volite kokos, ovaj sladoled ćete obožavati.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)