PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.
Potrebno je
- 2 veće glavice crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 g pilećeg mesa
- 1 paradajz
- 2 paprike
- 500 g krompira
- so
- začin
- mlevena začinska paprika
- biber
- lovorov list
Za hladnu zapršku
- 1 ravna kašika brašna
- oko 50 ml vode
Priprema:
Luk propržite pa dodajte šargarepu. Dinstajte 5 minuta, začinite i dodajte oko 100 ml vode. Dinstajte dok voda ne ispari, pa dodajte meso i dinstajte. Kad meso pobeli. naseckajte paradajz i paprike i krompir, pa dodajte. Začinite, pa prelijte sa oko 800 ml vode i kuvajte oko 40 minuta. Napravite hladnu zapršku mućenjem vode i brašna, pa dodajte u paprikaš i zapržite. Ostavite da proključa.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ Sočan i ukusan, za savršen ručak
Fenomenalno jelo raspametiće i one izbirljive.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)