PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.

pileći krompir paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 g pilećeg mesa
  • 1 paradajz
  • 2 paprike
  • 500 g krompira
  • so
  • začin
  • mlevena začinska paprika
  • biber
  • lovorov list

Za hladnu zapršku

  • 1 ravna kašika brašna
  • oko 50 ml vode

Priprema:

Luk propržite pa dodajte šargarepu. Dinstajte 5 minuta, začinite i dodajte oko 100 ml vode. Dinstajte dok voda ne ispari, pa dodajte meso i dinstajte. Kad meso pobeli. naseckajte paradajz i paprike i krompir, pa dodajte. Začinite, pa prelijte sa oko 800 ml vode i kuvajte oko 40 minuta. Napravite hladnu zapršku mućenjem vode i brašna, pa dodajte u paprikaš i zapržite. Ostavite da proključa. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading