PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.
Potrebno je
- 2 veće glavice crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 g pilećeg mesa
- 1 paradajz
- 2 paprike
- 500 g krompira
- so
- začin
- mlevena začinska paprika
- biber
- lovorov list
Za hladnu zapršku
- 1 ravna kašika brašna
- oko 50 ml vode
Priprema:
Luk propržite pa dodajte šargarepu. Dinstajte 5 minuta, začinite i dodajte oko 100 ml vode. Dinstajte dok voda ne ispari, pa dodajte meso i dinstajte. Kad meso pobeli. naseckajte paradajz i paprike i krompir, pa dodajte. Začinite, pa prelijte sa oko 800 ml vode i kuvajte oko 40 minuta. Napravite hladnu zapršku mućenjem vode i brašna, pa dodajte u paprikaš i zapržite. Ostavite da proključa.
Možda vas zanima:
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
KROMPIR "U KAPUTU" Brza večera od samo 1 namirnice koja obara s nogu
Služite samostalno ili dodajte kao prilog nekom jelu.
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
NAJBOLJA SLANA ZIMNICA Od turšije do salate od paprike, prste da poližete
Zdrava i ukusna, dodaće šmek svakom jelu.
ODMRZNITE MESO ZA 5 MINUTA Jednostavan trik koji provereno radi, kada nemate dovoljno vremena
Ako ste zaboravili da izvadite meso, a pripremate ručak, poslužite se jednostavnim trikom.
CRNOGORSKE PRIGANICE Savršeno idu uz jogurt, spolja hrskave, a iznutra mekane kao pamuk
Savršene za doručak, nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
Komentari (0)