LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 100 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 800 g kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Promešajte dobro pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom sipajte pola smese pa izravnajte. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite i prepolovite kajsije, pa im izvadite košticu. Poređajte kajsije po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Gore sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA MIRIŠE NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a i dupla mera je malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)