LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 100 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 800 g kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Promešajte dobro pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom sipajte pola smese pa izravnajte. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite i prepolovite kajsije, pa im izvadite košticu. Poređajte kajsije po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Gore sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)