LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.

lenja pita sa kajsijama
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 100 g šećera
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 800 g kajsija

Priprema: 
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Promešajte dobro pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom sipajte pola smese pa izravnajte. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite i prepolovite kajsije, pa im izvadite košticu. Poređajte kajsije po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Gore sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading