POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 mala praziluka
- so, biber
- 1 dcl ulja
- 4dl kisele vode
- šolja 2dl brašna
- 150 g griza
- prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte. Operite šampinjone, očistite i isecite na tanke šnite. U tiganju na malo ulja prodinstajte praziluk, pa kad omekša, dodajte šampinjone i začine. Dinstajte sve dok šampinjoni nekrenu da menjaju boju. Sipajte čašu vode i dinstajte, sve dok tečnost ne ispari. Ostavite ih sa strane da se hlade. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, so, ulje, griz i prašak za pecivo. Postepeno dodajte brašno. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kore. Premažite ih tankim slojem fila od brašna, dodajte još jednu koru, pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok vam ne ostanu samo 2 kore.
Stavite ih odozgo, savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna i ulja. Pecite posnu pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
PITA SA KUPUSOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, ukusa koji priča priče
Držaće vas dugo sitim, a idealna za doručak ili večeru.
PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Komentari (0)