POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.

posna pita sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • pakovanje gotovih kora za pitu
  • 500 g šampinjona
  • 2 mala praziluka
  • so, biber
  • 1 dcl ulja
  • 4dl kisele vode
  • šolja 2dl brašna
  • 150 g griza
  • prašak za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte. Operite šampinjone, očistite i isecite na tanke šnite. U tiganju na malo ulja prodinstajte praziluk, pa kad omekša, dodajte šampinjone i začine. Dinstajte sve dok šampinjoni nekrenu da menjaju boju. Sipajte čašu vode i dinstajte, sve dok tečnost ne ispari. Ostavite ih sa strane da se hlade. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, so, ulje, griz i prašak za pecivo. Postepeno dodajte brašno. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kore. Premažite ih tankim slojem fila od brašna, dodajte još jednu koru, pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok vam ne ostanu samo 2 kore.
Stavite ih odozgo, savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna i ulja. Pecite posnu pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading