POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA PITA SA SPANAĆEM I KROMPIROM Slasna i drugačija, za savršeno jutro
Sočna i ukusna, pravićete stalno.

SLASNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, za savršen doručak
Sočna i slasna, služite uz prilog po želji.

POSNA PITA SA JABUKOM I ORASIMA Poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Slatka i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

SOČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Fenomenalno predjelo pravi je raj za nepca
Fenomenalna pita najbolje ide uz šolju jogurta i kiselog mleka.
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 mala praziluka
- so, biber
- 1 dcl ulja
- 4dl kisele vode
- šolja 2dl brašna
- 150 g griza
- prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte. Operite šampinjone, očistite i isecite na tanke šnite. U tiganju na malo ulja prodinstajte praziluk, pa kad omekša, dodajte šampinjone i začine. Dinstajte sve dok šampinjoni nekrenu da menjaju boju. Sipajte čašu vode i dinstajte, sve dok tečnost ne ispari. Ostavite ih sa strane da se hlade. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, so, ulje, griz i prašak za pecivo. Postepeno dodajte brašno. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kore. Premažite ih tankim slojem fila od brašna, dodajte još jednu koru, pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok vam ne ostanu samo 2 kore.
Stavite ih odozgo, savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna i ulja. Pecite posnu pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo
U 10 SATI! Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju raspravu o novoj vladi

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Šta se dogodilo u Beogradu? Hitna pomoć reagova zbog pijanih ljudi!

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)