TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za tart
- 200 g brašna
- 100 g putera (sobne temperature)
- 50 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 1 jaje
Za fil
- 4 jaja
- 150 g šećera
- sok i kora od 2 limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte iseckani puter i trljajte ga prstima s brašnom dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje, pa umesite testo. Oblikujte ga u loptu, zamotajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta. Razvucite testo u kalup za tart prečnika oko 23 cm i utisnite ga u kalup, izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Dok se korica hladi, pripremite fil od limuna: U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte sok i koricu od limuna i sve skuvajte na pari. Prelijte fil preko ohlađene kore od limuna i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se stegne bar 2 sata pre posluživanja.
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
Komentari (0)