DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g glatkog brašna
- 10 g putera
- 12 g soli
- 40 g svežeg kvasca
- 300 ml mlake vode
Priprema:
Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mestu oko 10 minuta. Prosejanom brašnu dodajte so i kvasac pa pomešajte s preostalom vodom. Umešajte rastopljeni puter i zamesite glatko testo. Ostavite neka se diže na toplom mestu oko 30 minuta. Testo premesite, oblikujte i stavite u namašćeni kalup. Pre pečenja testo stavite još jedanput da se digne. Zarežite hleb nožem i poprskajte vodom, stavite u zagrejanu rernu na 225 stepeni i pecite oko 10 minuta, a zatim smanjite na 170 stepeni i pecite još 35 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)