HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
Potrebno je
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike smeđeg šećera
- 40 g suvog grožđa
- 190 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 30 g putera
- 125 g šećera
- 1 veliko jaje
- 60 ml mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom.Suvo grožđe potopite u vreloj vodi 15 minuta. Onda ocedite i osušite papirnim ubrusom, pa ostavite sa strane. U jednoj posudi pomešajte cimet i smeđi šećer, pa ostavite sa strane. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i suvo grožđe, i ostavite po strani. Puter umutite mikserom oko 1-2 minuta, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku i mutite između dodavanja. Dodajte blago umućeno jaje i mutite otprilike 5 minuta. Naizmenično dodajte mleko i mešavinu brašna u krem od putera, pa mešajte lagano dok se ne sjedine. Polovinu testa izlijte u pleh obložen pek papirom, pa pospite polovinom smese šečera i cimeta, dodajte preostalo testo i pospite mešavinom šećera i cimeta. Pecite slatki hleb oko 30-40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)