HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.

BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike smeđeg šećera
- 40 g suvog grožđa
- 190 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 30 g putera
- 125 g šećera
- 1 veliko jaje
- 60 ml mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom.Suvo grožđe potopite u vreloj vodi 15 minuta. Onda ocedite i osušite papirnim ubrusom, pa ostavite sa strane. U jednoj posudi pomešajte cimet i smeđi šećer, pa ostavite sa strane. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i suvo grožđe, i ostavite po strani. Puter umutite mikserom oko 1-2 minuta, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku i mutite između dodavanja. Dodajte blago umućeno jaje i mutite otprilike 5 minuta. Naizmenično dodajte mleko i mešavinu brašna u krem od putera, pa mešajte lagano dok se ne sjedine. Polovinu testa izlijte u pleh obložen pek papirom, pa pospite polovinom smese šečera i cimeta, dodajte preostalo testo i pospite mešavinom šećera i cimeta. Pecite slatki hleb oko 30-40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Bon appetit!

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)