SVIMA SE PIJE SOK OD PARADAJZA Bez konzervansa i veštačkih dodataka, pravićete stalno
Zdraviji, a ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
Potrebno je
- 6 kg paradajza
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice
- celer po ukusu
Priprema:
Paradajz dobro operite. Očistite i isecite na komade. Sameljite mašinicom za mlevenje paradajza. Procedite u specijalnoj cediljki. Sipajte u šerpu, dodati so i šećer i kuvajte. Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta. Flaše zagrejte u rerni 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljenog u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač. Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)