SVIMA SE PIJE SOK OD PARADAJZA Bez konzervansa i veštačkih dodataka, pravićete stalno

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Zdraviji, a ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

domaći paradajz
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 kg paradajza 
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice
  • celer po ukusu 

Priprema:
Paradajz dobro operite. Očistite i isecite na komade. Sameljite mašinicom za mlevenje paradajza. Procedite u specijalnoj cediljki. Sipajte u šerpu, dodati so i šećer i kuvajte. Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta. Flaše zagrejte u rerni 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljenog u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač. Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.

 

Komentari (0)

Loading