SVIMA SE PIJE SOK OD PARADAJZA Bez konzervansa i veštačkih dodataka, pravićete stalno
Zdraviji, a ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
Potrebno je
- 6 kg paradajza
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice
- celer po ukusu
Priprema:
Paradajz dobro operite. Očistite i isecite na komade. Sameljite mašinicom za mlevenje paradajza. Procedite u specijalnoj cediljki. Sipajte u šerpu, dodati so i šećer i kuvajte. Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta. Flaše zagrejte u rerni 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljenog u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač. Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Komentari (0)