SVIMA SE PIJE SOK OD PARADAJZA Bez konzervansa i veštačkih dodataka, pravićete stalno
Zdraviji, a ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
Potrebno je
- 6 kg paradajza
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice
- celer po ukusu
Priprema:
Paradajz dobro operite. Očistite i isecite na komade. Sameljite mašinicom za mlevenje paradajza. Procedite u specijalnoj cediljki. Sipajte u šerpu, dodati so i šećer i kuvajte. Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta. Flaše zagrejte u rerni 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljenog u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač. Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)