SVIMA SE PIJE SOK OD PARADAJZA Bez konzervansa i veštačkih dodataka, pravićete stalno
Zdraviji, a ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
Potrebno je
- 6 kg paradajza
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice
- celer po ukusu
Priprema:
Paradajz dobro operite. Očistite i isecite na komade. Sameljite mašinicom za mlevenje paradajza. Procedite u specijalnoj cediljki. Sipajte u šerpu, dodati so i šećer i kuvajte. Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta. Flaše zagrejte u rerni 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljenog u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač. Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)