MOĆNI SAVEZNIK U BORBI PROTIV PREHLADE Ova paradajz čorba kipti od vitamina jer ima i spanać
Kada se udruže paradajz i spanać, dobija se moćni saveznik u borbi protiv viroza koje vrebaju na svakom koraku!
Paradajz čorba s spanaćem
Sastojci:
200 g spanaća
1 šargarepa
2 čena belog luka
1 kašika brašna
2 dl soka od paradajza
700 ml vode
2-3 kašike pirinča
1 jaje
malo suvog začina
malo soli i bibera
malo ulja
kisela pavlaka
Priprema:
Na ulju prodinstati sitno seckanu šargarepu i iseckan spanać, dodati seckani beli luk i brašno. Sve promešati i dodati malo slatke melevene paprike i sok od paradajza. Naliti vodu, pustiti da provri, a onda smanjiti vatru. Posoliti, pobiberiti i dodati mešavinu suvih začina. Kuvati lagano oko 40 minuta, a onda dodati pirinač. Promešati i kuvati da pirinač omekša. Jaje umutiti viljuškom i lagano sipati u čorbu i isključiti ringlu. Čorbicu poslužiti toplu sa pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)