PALAČINKE SU ŽILAVE ILI PUCAJU? Pravite neku od ovih greški, evo kako da ispravite

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najčešće grreške potkradu se i iskusnim domaćicama, zato obratite pažnju.

palačinke
Shutterstock

Previše mesite testo

 Ako dugo mesite testo dobićete žilave palačinke.

Odmah pravite palačinke 

Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke. 

Pečete na pogrešnoj temperaturi

Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.

Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj 

Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading