POHOVANE PAPRIKE PUNJENE KAČKAVALJEM Jednostavan letnji obrok savršenog ukusa

Vesna Vukadinović

19:00

Sezonski recepti 0

Pohovane paprike sa kačkavaljem su odlična večera, a mogu se jesti i sutradan, ako neka ostane!

paprike
Shutterstock

Sastojci:

10 pečenih paprika

100 g trapista

2 jaja

100 g brašna

100 g prezli

Ulje za prženje

Priprema:

Ako imate sveže paprike, ispecite ih u rerni i oljuštite kada se prohlade. Posolite ih i u njih ubacite po nekoliko štapića kačakavalja. Po potrebi na vrhu zatvorite čačkalicom. Uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezle. Kraj na kome je paprika zatvorena još jednom umočite u jaje pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju na jačoj temperaturi. Kada se isprže jaja, a kačkavalj počne da se topi, paprike su gotove.

Komentari (0)

Loading