PREDLOG ZA RUČAK Pohovane paprike punjene svežim sirom, obrok za poželeti!
Može da se jede kao prilog ili obrok.
Sastojci:
10 crvenih paprika
150 g sitnog sira
1 kašika susama
2 jaja
1 šolja (od 200 ml) brašna
1 šolja prezli
Priprema:
Paprike ispecite u rerni i ohladite u pokrivenoj posudi. Kada se ohlade, oljuštite ih i izvadite semenke. Napunite ih sirom koji ste pomešali sa susamom. Umutite jaja i posolite. Napunjenu papriku uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle. Pržite u dubokom ulju, po nekoliko minuta s obe strane dok ne dobiju smeđu boju.
Možda vas zanima:
POHOVANE PAPRIKE PUNJENE KAČKAVALJEM Jednostavan letnji obrok savršenog ukusa
Pohovane paprike sa kačkavaljem su odlična večera, a mogu se jesti i sutradan, ako neka ostane!
PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Zdrav ručak, a brzo se sprema.
PEČURKE IZ RERNE Za ovaj ručak treba vam samo jedna tepsija i 20 minuta!
Poslužite kao prilog uz meso, testeninu ili pirinač.
ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije
Jednostavno se prave, peku u rerni, pa će ručak brzo biti spreman.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)