NAJBOLJA PITA SA MESOM Topla, hrskava i mirisna, a uspeva svima, trik je u ovome
Od gotovih kora i sočnog fila, pravićete stalno.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na ulju prodinstajte luk, pa dodajte mleveno meso.Začinite. Sipajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Dno pleha premažite papirom za pečenje, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so. Prelijte pitu pripremljenim prelivom, tako da preliv uđe između svakog proreza. Zatim je ostavite tako 10 ak minuta. Na kraju, pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Napravite ovako, i biće u isto vreme sočna i hrskava
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)