ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
- 35 g kvasca
- 300 ml mleka
- 800 g brašna
- 600 g maka
- 1 celo jaje
- 2 žumanaca
- kora limuna
- šoljica ulja
- mala kašičica soli
- 5 kašika šećera
- 6 kašika šećera
- malo mleka
Priprema
U 300 ml mleka otopite kvasac pa dodajte po kašiku šećera i brašna. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira. U jednoj posudi umutite žumanca sa 4 kašike šećera. Dodajte ulje i so. Postepeno umešajte brašno i kvasac sa mlekom. Zamesite srednje meko testo. Prekrijte i ostavite da naraste. U šerpicu stavite mleko da prokuva. Dodajte šećer i mak, pa mešajte par minuta na ringli. Napravite 2 jufke od testa, pa svaku oklagijom razvucite na debljinu prsta. Nanesite fil pa urolajte u štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle. Pokrijte ih i ostavite tako pola sata. Premažite žumancem štrudle. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na umerenoj temperaturi.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)