ZDRAVSTVENE BLAGODETI KRASTAVCA 8 razloga da ga jedete svaki dan, ali u ovo vreme ga izbegavajte
Izuzetno zdrava namirnica bogata vodom i vitaminima višestruko će uticati na zdravlje organizma.
Pravilno konzumiranje krastavca
Nemojte nakon konzumiranja krastavca da odmah pijete vodu. On je prepun vode, pa ćete da smanjite korist hranljivih materija u njemu.
Tokom noći ga izbegavajte
Zbog velike količine vode može da dovede do nadimanja, zato je najbolje da ga izbegavate noću.
Sprečava neurološke bolesti
Zahvaljujući antioksidansu fisetinu jača rad mozga. Fosfor smanjuje rizik od pojave neuroloških bolesti, a takođe jača pamćenje i koncentraciju.
Odličan za mršavljenje
Zbog velike količine vode bićete siti. Ima malo kalorija pa je pogodan za dijete i mršavljenje.
Ubrzava probavu
Sadrže vlakna, vitamine i visok udeo vode što pomaže probavi.
Mekša i sjajnija koža
Zbog visokog procenta vode odličan je za hidrataciju,a zbog vitamina B i C, kao i cinka pomaže lepoj koži.
Jača kosa
Prepun vitamina doprineće jačanju kose i sprečiti prevremeni gubitak kose i pojavu sedih.
Jača kosti
Sadrži vitamin K i kalcijum što će da pomogne jačim kostima.
Uklanja toksine
Smatra se da redovno konzumiranje pomaže izbacivanju toksina iz jetre i creva.
Hormonska ravnoteža
Fosfor deluje na endokrine žlezde i pomaže pri stvaranju i otpuštanju hormona, a krastavci ga sadrže u preporučenoj dnevnoj količini unosa.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)