ZDRAVSTVENE BLAGODETI KRASTAVCA 8 razloga da ga jedete svaki dan, ali u ovo vreme ga izbegavajte
Izuzetno zdrava namirnica bogata vodom i vitaminima višestruko će uticati na zdravlje organizma.
Pravilno konzumiranje krastavca
Nemojte nakon konzumiranja krastavca da odmah pijete vodu. On je prepun vode, pa ćete da smanjite korist hranljivih materija u njemu.
Tokom noći ga izbegavajte
Zbog velike količine vode može da dovede do nadimanja, zato je najbolje da ga izbegavate noću.
Sprečava neurološke bolesti
Zahvaljujući antioksidansu fisetinu jača rad mozga. Fosfor smanjuje rizik od pojave neuroloških bolesti, a takođe jača pamćenje i koncentraciju.
Odličan za mršavljenje
Zbog velike količine vode bićete siti. Ima malo kalorija pa je pogodan za dijete i mršavljenje.
Ubrzava probavu
Sadrže vlakna, vitamine i visok udeo vode što pomaže probavi.
Mekša i sjajnija koža
Zbog visokog procenta vode odličan je za hidrataciju,a zbog vitamina B i C, kao i cinka pomaže lepoj koži.
Jača kosa
Prepun vitamina doprineće jačanju kose i sprečiti prevremeni gubitak kose i pojavu sedih.
Jača kosti
Sadrži vitamin K i kalcijum što će da pomogne jačim kostima.
Uklanja toksine
Smatra se da redovno konzumiranje pomaže izbacivanju toksina iz jetre i creva.
Hormonska ravnoteža
Fosfor deluje na endokrine žlezde i pomaže pri stvaranju i otpuštanju hormona, a krastavci ga sadrže u preporučenoj dnevnoj količini unosa.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)