TIRAMISU SA BOROVNICAMA Italijanski klasik sa letnjim sastojcima, služite uz šolju kafe za potpuni ugođaj
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 150 g šećera u prahu
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml nes kafe
- čokoladni liker
- 2 pakovanja piškota
- kakao prah
- 400 g borovnica
- 2 kašike kristal šećera
Priprema
U šerpu stavite borovnice i šećer pa prokuvajte 10 minuta. Ostavite sa strane da se prohladi. Skuvajte jaču nes kafu pa dodajte čokoladni liker u nju. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, dodajte maskarpone sir pa promešajte. Dodajte umućena belanca pa sve umutite. U dublji pleh ređajte piškote namočene u kafu. Prelijte prelivom od borovnica pa preko sipajte par kašika fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pospite kakao prahom. Na kraju, dekorišite tiramisu sa nekoliko svežih borovnica. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a kao osmišljen za iznenadne goste
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)