TIRAMISU SA BOROVNICAMA Italijanski klasik sa letnjim sastojcima, služite uz šolju kafe za potpuni ugođaj
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 150 g šećera u prahu
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml nes kafe
- čokoladni liker
- 2 pakovanja piškota
- kakao prah
- 400 g borovnica
- 2 kašike kristal šećera
Priprema
U šerpu stavite borovnice i šećer pa prokuvajte 10 minuta. Ostavite sa strane da se prohladi. Skuvajte jaču nes kafu pa dodajte čokoladni liker u nju. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, dodajte maskarpone sir pa promešajte. Dodajte umućena belanca pa sve umutite. U dublji pleh ređajte piškote namočene u kafu. Prelijte prelivom od borovnica pa preko sipajte par kašika fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pospite kakao prahom. Na kraju, dekorišite tiramisu sa nekoliko svežih borovnica. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
TIRAMISU SA NARANDŽAMA Nepečeni desert koji budi sva čula i popravlja dan u trenu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
RAFAELO TIRAMISU MEKAN KAO DUŠA Miriše na kokos i more, a nestane sa stola u trenu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa kokosom ćete da obožavate.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)