PITA SA PAVLAKOM I KAJSIJAMA Sočna i aromatična, zamirisaće cela kuća
Sočna i preukusna, uzećete parče više.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g svežih kajsija
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 200 ml kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte kiselu pavlaku i ulje, pa dobro sjedinite. Malo pripremljene smese nanesite na svaku koru. Zatim pospite seckanim kajsijama. Urolajte u oblik štrudle pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)