BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
- 1 litar vode
- veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
- 1 veći praziluk
- 20 g bamije
- 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
- 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
- 3 listića lovora
- 1 kašika brašna
- malo vode i jogurta
- so, biber
- 100 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- 2 veze peršunovog lišća
- limunov sok
Priprema:
Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite, pa ih isecite na krupnije kocke. Litar vode sipajte u lonac pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku, pa rešetku položite u čorbu da se zrna skuvaju. Procedite i ostavite sa strane. Nalijte vode po potrebi. Potom procedite čorbu, pa u blenderu izblendajte povrće. Zasebno u posudi sjedinite jogurt, jaje, biber, so i brašno. Umutite dobro pa vratite u lonac sa čorbom. Dodajte kuvano meso, sos od brašna i jogurta, pa sve lagano mešajte dok se čorba ne zgusne. Umešajte bamiju, pavlaku i malo naribanog muskatnog orašćića. Na kraju, čorbu obilno pospite seckanim peršunom i prelijte limunovim sokom. Prijatno!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

KLASIK ZA SVA VREMENA: Lenja pita sa makom

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Služite uz kuvani krompir.

BRZE KIFLICE SA PIVOM Sočne i slatke, po starom receptu iz bakine kuhinje
Super idu uz kafu ili čaj.

PITA SA KAČKAVALJEM OD GOTOVIH KORA Prava eksplozija ukusa, za savršeno jutro
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo još bolje od onog iz pekare, a mekano kao pamuk
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.
Komentari (0)