BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 litar vode
- veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
- 1 veći praziluk
- 20 g bamije
- 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
- 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
- 3 listića lovora
- 1 kašika brašna
- malo vode i jogurta
- so, biber
- 100 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- 2 veze peršunovog lišća
- limunov sok
Priprema:
Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite, pa ih isecite na krupnije kocke. Litar vode sipajte u lonac pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku, pa rešetku položite u čorbu da se zrna skuvaju. Procedite i ostavite sa strane. Nalijte vode po potrebi. Potom procedite čorbu, pa u blenderu izblendajte povrće. Zasebno u posudi sjedinite jogurt, jaje, biber, so i brašno. Umutite dobro pa vratite u lonac sa čorbom. Dodajte kuvano meso, sos od brašna i jogurta, pa sve lagano mešajte dok se čorba ne zgusne. Umešajte bamiju, pavlaku i malo naribanog muskatnog orašćića. Na kraju, čorbu obilno pospite seckanim peršunom i prelijte limunovim sokom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
BEGOVA ČORBA Neodoljiva rapsodija ukusa po originalnom, bosanskom receptu
Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Jelo koje greje i okrepljuje telo i dušu
Ako želite da napravite čorbu ali da je drugačija od one koju inače kuvate probajte ovaj recept iz Sarajeva. restoranski specijalitet sada može biti deo vaše trpeze. Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)