POSNA ŠVARCVALD TORTA Čarobna poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom, a govori 100 jezika
Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.
Za kore:
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g biljnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite šećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Mikserom sjedinite. Podelite testo na tri dela. Pecite tri kore, oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpi skuvajte višnje sa šećerom i vodom, dok sirup ne postane gust. Procedite višnje pa ih poređajte na prvu koru. Nekoliko višanja odvojite sa strane za dekoraciju. U posudi umutite biljni šlag sa vodom. U trećinu šlaga dodajte ohlađeni sok od višanja. Zatim, višnje premažite posnim šlagom pa prekrijte drugom korom.Nanesite posni šlag na drugu koru pa prekrijte trećom korom. Premažite celu tortu ostatkom biljnog šlaga. Dekorišite sa višnjama i rendanom posnom čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)