OBRNUTI KOLAČ Ovo sezonsko voće mu daje poseban šmek, a mekan kao duša
Ako volite breskve, ovaj kolač ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 300 g kajsija (prepolovljenih)
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Priprema:
Rastopite maslac i 50 g šećera u tiganju, dodajte kajsije i kratko propržite.
Umutite jaja sa preostalim šećerom, pa dodajte rastopljeni maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Sipajte smesu preko kajsija u tiganju. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada je kolač pečen, okrenite ga na tanjir. Prijatno!
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)