NAJBOLJE POSNE KIFLICE Uspevaju svima, a gotove začas, za savršen početak jutra
Možete da ih služite uz posni jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je
Za testo:
- 500 ml vruće vode
- 1 sveži kvasac
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 1,5 dcl ulja
- oko 1 kg brašna
- 6 kašika posnog majoneza
- susam
- lan
Za preliv:
- 100 g margarina
Priprema
Razmutite kvasac u vrućoj vodi sa šećerom, pa ostavite da se aktivira. Dodajte so, ulje, brašno, posni majonez, susam i lan. Zamesite meko testo pa ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte kifle. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste. Sa malo posnog majoneza premažite svaku kiflu. Pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. U šerpici zagrejte margarin, pa gotove kifle premažite njime, po više puta. Prekrijte krpom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KIFLICE NA VODI OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)