NAJBOLJE POSNE KIFLICE Uspevaju svima, a gotove začas, za savršen početak jutra

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Možete da ih služite uz posni jogurt ili prilog po želji.

posne kiflice
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 500 ml vruće vode
  • 1 sveži kvasac
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1,5 dcl ulja
  • oko 1 kg brašna
  • 6 kašika posnog majoneza
  • susam
  • lan

Za preliv:

  • 100 g margarina

Priprema

Razmutite kvasac u vrućoj vodi sa šećerom, pa ostavite da se aktivira. Dodajte so, ulje, brašno, posni majonez, susam i lan. Zamesite meko testo pa ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte kifle. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste. Sa malo posnog majoneza premažite svaku kiflu. Pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. U šerpici zagrejte margarin, pa gotove kifle premažite njime, po više puta. Prekrijte krpom. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading