NAJBOLJE POSNE KIFLICE Uspevaju svima, a gotove začas, za savršen početak jutra
Možete da ih služite uz posni jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je
Za testo:
- 500 ml vruće vode
- 1 sveži kvasac
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 1,5 dcl ulja
- oko 1 kg brašna
- 6 kašika posnog majoneza
- susam
- lan
Za preliv:
- 100 g margarina
Priprema
Razmutite kvasac u vrućoj vodi sa šećerom, pa ostavite da se aktivira. Dodajte so, ulje, brašno, posni majonez, susam i lan. Zamesite meko testo pa ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte kifle. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste. Sa malo posnog majoneza premažite svaku kiflu. Pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. U šerpici zagrejte margarin, pa gotove kifle premažite njime, po više puta. Prekrijte krpom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KIFLICE NA VODI OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)