POTAŽ OD PARADAJZA Aromatičan i osvežavajući, rashladiće vas u vrelim, letnjim danima
Držaće vas dugo sitim, a kremast i lagan obrok.
Potrebno je
- 600 g paradajza
- 1 crvena paprika
- 1 krompir
- pola štapića celera
- pola šargarepe
- pola glavice luka
- 40 g putera
- 1 sveža ljuta papričica
- 1 kašičica belog brašna
- 7 dl kocke za supu od povrća
- 1 baget hleb
- 50 g rukole
- 3 kašičice sveže pavlake
- 100 g masnog kiselog mleka
- so
Priprema
Povrće operite pa ga iseckajte na komade. U tiganju sa zagrejanim puterom prodinstajte povrće. Dodajte seckanu ljutu papričicu. Posolite pa pospite brašnom. Zatim promešajte i postepeno sipajte toplu supu. Ostavite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko 20 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sve sitno propasirajte pa ponovo vratite na šporet i kuvajte još 10 minuta, na umerenoj temperaturi. Ostavite da se prohladi. Baget hleb isecite na tanke kriške. Na teflonskom tiganju bez začina, prepecite hleb. Rukolu operite i krupno isecite. Zatim umutite pavlaku pa je polako pomešajte sa kiselim mlekom. U tanjire sipajte potaž a odozgo sipajte 2 kašike pomešane pavlake sa kiselim mlekom i malo rukole. Služite potaž s krutonima od bageta. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, nestaće sa stola odmah.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)