POTAŽ OD PARADAJZA Aromatičan i osvežavajući, rashladiće vas u vrelim, letnjim danima
Držaće vas dugo sitim, a kremast i lagan obrok.
Potrebno je
- 600 g paradajza
- 1 crvena paprika
- 1 krompir
- pola štapića celera
- pola šargarepe
- pola glavice luka
- 40 g putera
- 1 sveža ljuta papričica
- 1 kašičica belog brašna
- 7 dl kocke za supu od povrća
- 1 baget hleb
- 50 g rukole
- 3 kašičice sveže pavlake
- 100 g masnog kiselog mleka
- so
Priprema
Povrće operite pa ga iseckajte na komade. U tiganju sa zagrejanim puterom prodinstajte povrće. Dodajte seckanu ljutu papričicu. Posolite pa pospite brašnom. Zatim promešajte i postepeno sipajte toplu supu. Ostavite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko 20 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sve sitno propasirajte pa ponovo vratite na šporet i kuvajte još 10 minuta, na umerenoj temperaturi. Ostavite da se prohladi. Baget hleb isecite na tanke kriške. Na teflonskom tiganju bez začina, prepecite hleb. Rukolu operite i krupno isecite. Zatim umutite pavlaku pa je polako pomešajte sa kiselim mlekom. U tanjire sipajte potaž a odozgo sipajte 2 kašike pomešane pavlake sa kiselim mlekom i malo rukole. Služite potaž s krutonima od bageta. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)