NAJLEPŠI MUSEVI Kremasti i lagani, a tope se u ustima
Čokoladni ili voćni, nećete da pogrešite koji god da izaberete.

Čokoladna fantazija
Sastojci:
- 300 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g putera
- 500 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- 4-5 kašike hladne vode
Priprema:
Obe vrste čokolade i puter istopite na pari. Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri pa i njega otopite na pari. Mikserom umutite slatku pavlaku pa je postepeno dodajte u želatin. Dobijenu smesu postepeno dodajte u istopljenu čokoladu. Pažljivo promešajte i izručite u dekorativne staklene čaše.
Lila mus torta
Sastojci:
Za koru:
- 110 g brašna
- 200 g šećera
- 45 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 jaje
- 120 ml mleka
- 60 ml ulja
- 120 ml vode
Za mus:
- 100 g borovnica
- 250 ml slatke pavlake
- 10 g želatina
- 4 kašike šećera
- 4 kašike vode
Priprema:
Pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Potom umutite mikserom jaje, mleko i ulje. Dodajte suve sastojke i umutite u kompaktnu smesu. Vodu prokuvajte pa dodajte u testo. Kalup veličine 28x18 cm obložite pek-papirom, pa u njemu pecite koru pola sata na 180 stepeni. Borovnice i šećer kuvajte na srednjoj vatri oko 5 minuta uz stalno mešanje. Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite ga da nabubri. Nakon nekoliko minuta otopite ga na tihoj vatri i dodajte borovnicama. Lepo sve promešajte da se sjedini. Umutite mikserom slatku pavlaku, pa joj dodajte borovnice. Dobijeni mus rasporedite preko kore i ostavite da se ohladi u frižideru.
Krem od maline
Sastojci:
- 100 g malina
- 2 jaja
- 50 ml nemasnog jogurta
- prstohvat sode bikarbone ili praška za pecivo
- ½ kafene kašike cimeta
- 1 supena kašika kakaoa
- 3 kockice leda
Priprema:
Odvojte belance i žumance. Mikserom umutite belanca u čvrst šne, a zatim dodajte sodu, cimet, kakao i žumanca. Prelijte dobijenu smesu na pleh sa papirom i pecite oko 15 minuta na 220 stepeni. Dok se kore peku, napravite fil. U blender ubacite jogurt, maline i 3 kockice leda. Prohlađenu koru stavite u čašu a preko prelijte mus. Dekorišite po želji.
Posno na vodi
Jednostavni mus
Sastojci:
- 600 g jagoda (može i zamrznute)
- 2 limuna
- 200 g šećera
- 350 ml biljne slatke pavlake
Priprema:
Jagode očistite i ubacite u blender. Odvojte oko 100 g za posle. Šećer prelijte sokom od limuna i stavite da se kuva minut-dva dok se šećer ne otopi, a zatim odmah izručite u blender preko jagoda. Blendirajte voće nekoliko minuta. Slatku pavlaku lagano umutite, a potom dodajte jagode iz blendera. Ostatak jagoda iseckajte na kockice i složite ih u desertne činije, a zatim prelijte musom od jagoda. Ohladite pre služenja.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)