TRIKOVI POSLASTIČARA ZA NAJLEPŠU ČOKOLADNU GLAZURU Svaka poslastica će sa njom biti neodoljiva
Primenite ova 4 jednostavna trika i glazura će da bude savršena.
1. Mešajte uvek metalnom kašikom
Čokoladu uvek mešajte metalnom kašikom ili žicom, ako koristite drvene varjače, možete da "pokupite miris" nekog prethodnog jela.
2. Dovoljna je tiha vatra
Da glazura ne bi zagorela i da ne bi bilo grudvica, važno je da čokoladu otapate na tihoj vatri.
3. Koristite suve posude
Koristite čisto i suvo posuđe kada topite čokoladu. Nemojte da stavljajte poklopac na šerpu, da kapljice vode ne bi upale u čokoladu.
4. Proveren recept
Koristite proveren recept za čokoladnu glazuru, sa kojim ne možete da pogrešite. Dodajte 2 kašike ulja na 100 g čokolade, pa sjedinite na tihoj vatri i prelijte poslasticu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)