ZAPEČENE PALAČINKE PUNJENE MESOM Po originalnom receptu Steve Karapandže, prste da poližete
Neverovatno slasne i ukusne, ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je:
- 200 g junetine
- 200 g svinjetine
- 150 g šunke
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- malo masnoće
- 1 vezica zeleni (povrća za supu)
- 1 kašika biljnog začina
- 30 g paradajza
- 1/2 vezice peršuna
- 1 dl pavlake
- 1 žumance
- 1/2 dl kisele pavlake
- 100 g parmezana
- mlevena crvena paprika
- so
- sveže mleveni biber
Priprema:
Ispecite palačinke onako kao inače. Skuvajte supu, pa ohladite kuvanu junetinu i svinjetinu. Sameljite sa šunkom u mašini za meso. Oljuštite paradajz, pa mu odstranite semenke i sitno ga naseckajte. Pomešajte paradajz sa mlevenim mesom i seckanim peršunom.Na malo masnoće staklasto prodinstajte seckani luk i beli luk, umešajte gornju masu, dodajte kašiku biljnog začina. Zatim dinstajte na tihoj vatri. Prelijte malo supe od mesa. Nastavite da dinstate sve dok se supa ne skuva. Onda skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Umešajte kiselu pavlaku I crvenu papriku. Pobiberite. Pripremljenim filom punite pečene paprike. Zatim ih zarolajte i prebacite u vatrostalnu posudu premazanu mašću. Punjene palačinke prelijte s pavlakom u kojoj ste umutili žumance i pospite parmezanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne dobije zlatnožuta boja. Pospite seckanim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TORTA OD PALAČINKI SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE Izgledom obara s nogu, a nikad ukusnija
Kremasta i drugačija, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)