ZAPEČENE PALAČINKE PUNJENE MESOM Po originalnom receptu Steve Karapandže, prste da poližete
Neverovatno slasne i ukusne, ovakve do sada niste jeli.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

PALAČINKE OD PROSA Zdrave i ukusne, a mekane kao duša
Premažite slanim ili slatkim prilogom.

PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Bogati fil im daje šmek, a mekane i vazdušaste
Mirisne i ukusne, bićete oduševljeni.

PALAČINKE S CIMETOM Aromatični i mirisni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Toliko su slatke da najbolje odmah stavite duplu meru.
- 200 g junetine
- 200 g svinjetine
- 150 g šunke
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- malo masnoće
- 1 vezica zeleni (povrća za supu)
- 1 kašika biljnog začina
- 30 g paradajza
- 1/2 vezice peršuna
- 1 dl pavlake
- 1 žumance
- 1/2 dl kisele pavlake
- 100 g parmezana
- mlevena crvena paprika
- so
- sveže mleveni biber
Priprema:
Ispecite palačinke onako kao inače. Skuvajte supu, pa ohladite kuvanu junetinu i svinjetinu. Sameljite sa šunkom u mašini za meso. Oljuštite paradajz, pa mu odstranite semenke i sitno ga naseckajte. Pomešajte paradajz sa mlevenim mesom i seckanim peršunom.Na malo masnoće staklasto prodinstajte seckani luk i beli luk, umešajte gornju masu, dodajte kašiku biljnog začina. Zatim dinstajte na tihoj vatri. Prelijte malo supe od mesa. Nastavite da dinstate sve dok se supa ne skuva. Onda skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Umešajte kiselu pavlaku I crvenu papriku. Pobiberite. Pripremljenim filom punite pečene paprike. Zatim ih zarolajte i prebacite u vatrostalnu posudu premazanu mašću. Punjene palačinke prelijte s pavlakom u kojoj ste umutili žumance i pospite parmezanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne dobije zlatnožuta boja. Pospite seckanim peršunom. Prijatno!

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)