CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.
Potrebno je
Za rolat
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 5 kašika ajvara
Za fil
- šunka
- pavlaka
- kuvana jaja
- krem sir
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa im dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, ajvar i so. Smesu promešajte pa lagano dodajte šne od belanaca. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu. Kad se prohladi filujte sa smesom napravljenm od šunke, pavlake, jaja i krem sira. Na kraju rolat uvijte u najlonsku foliju i pustite da se ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
SLASNI ROLAT OD MESA Sa jajima, osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavu i oduševite goste
Ukusan, slasan i drugačiji, neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
ROLAT SA PEČENIM PAPRIKAMA Drugačiji i neodoljiv, svi će vam tražiti recept
Hladno predjelo za slavsku trpezu, osvaja ukusom a lako se pravi.
TORTA KRALJICE MARIJE Poslastica sa orasima koju je vladarka pravila i poklanjala siromašnoj deci
Kraljicu Mariju Karađorđević, obožavali su zbog neposrednog kontakta sa običnim ljudima., a za praznike je pravila ovu fenomenalnu tortu sa orasima i poklanjala siromašnoj deci.
RIŽOTO SA BUNDEVOM Lagano, a zasitno jelo, u savršenom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom
Neodoljivi rižoto nestaće sa stola odmah, a greje dušu i telo.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Nema nadimanja ni gasova, a nije soda bikarbona
Provereni trik koji rešava problem u trenu, a vi možete da uživate u omiljenom obroku.
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jeftina poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalan desert budi sva čula, a priprema je jednostavna.
Komentari (0)