CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.

crveni rolat
Shutterstock

Potrebno je

Za rolat

  • 6 jaja
  • 300 g brašna
  • 300 ml jogurta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 5 kašika ajvara

Za fil

  • šunka
  • pavlaka
  • kuvana jaja
  • krem sir
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa im dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, ajvar  i so. Smesu promešajte pa lagano dodajte šne od belanaca. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu. Kad se prohladi filujte sa smesom napravljenm od šunke, pavlake, jaja i krem sira. Na kraju rolat uvijte u najlonsku foliju i pustite da se ohladi. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading