CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.
Potrebno je
Za rolat
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 5 kašika ajvara
Za fil
- šunka
- pavlaka
- kuvana jaja
- krem sir
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa im dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, ajvar i so. Smesu promešajte pa lagano dodajte šne od belanaca. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu. Kad se prohladi filujte sa smesom napravljenm od šunke, pavlake, jaja i krem sira. Na kraju rolat uvijte u najlonsku foliju i pustite da se ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo
Sočan i kremast, polizaćete i prste.
BRZI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM SE SMAŽE U TRENU Gotov za pola sata, a po ukusu mu nema ravnog
Sočan i zasitan, savršen za doručak ili večeru.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)