CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.
Potrebno je
Za rolat
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 5 kašika ajvara
Za fil
- šunka
- pavlaka
- kuvana jaja
- krem sir
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa im dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, ajvar i so. Smesu promešajte pa lagano dodajte šne od belanaca. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu. Kad se prohladi filujte sa smesom napravljenm od šunke, pavlake, jaja i krem sira. Na kraju rolat uvijte u najlonsku foliju i pustite da se ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo
Sočan i kremast, polizaćete i prste.
BRZI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM SE SMAŽE U TRENU Gotov za pola sata, a po ukusu mu nema ravnog
Sočan i zasitan, savršen za doručak ili večeru.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)