CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.
Potrebno je
Za rolat
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 5 kašika ajvara
Za fil
- šunka
- pavlaka
- kuvana jaja
- krem sir
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prvo odvojite belanca od žumanca pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca pa im dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, ajvar i so. Smesu promešajte pa lagano dodajte šne od belanaca. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru umotajte u vlažnu krpu. Kad se prohladi filujte sa smesom napravljenm od šunke, pavlake, jaja i krem sira. Na kraju rolat uvijte u najlonsku foliju i pustite da se ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
SLASNI ROLAT OD MESA Sa jajima, osvaja na prvi zalogaj, poslužite ga za slavu i oduševite goste
Ukusan, slasan i drugačiji, neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
ROLAT SA PEČENIM PAPRIKAMA Drugačiji i neodoljiv, svi će vam tražiti recept
Hladno predjelo za slavsku trpezu, osvaja ukusom a lako se pravi.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Ni malo ne zaostaje za originalom, a gosti će biti oduševljeni
Ukrasiće slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept.
OČISTITE MIKROTALASNU ZA TREN OKA Trik sa Tik toka koji provereno radi, bićete oduševljeni
Primenite ovaj jednostavni trik.
MIRKOV BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept autora stranice "miretova kuhinja" raj za nepca
Napravite ovaj voćni desert po receptu Mirka Končara iz Beograda
MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)