SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g pečurki
- 1 luk
- 2 celera
- čen belog luka
- 3 grančice peršuna
- 3 grančice mirođije
- 1, 5 l bujona od povrća
- 100 ml pavlake 30%
- so
- biber
- 3 kašike maslinovog ulja
- 50 g maslaca
Za posipanje
- mirođija
Priprema
Očistite pečurke i isecite ih na tanke kriške. Zatim, oljuštite crni i beli luk. U šerpi zagrejte maslac sa maslinovim uljem. Umešajte luk i pečurke, poklopite i ostavite da se dinsta. 4 kašike odvojite sa strane, a u šerpu nalijte bujon pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 15 do 20 minuta. Posolite i pobiberite. U blender stavite supu i dobro izblendajte. Pavlaku zagrejte do ključanja pa je sklonite sa strane. Začinite supu seckanim peršunom i mirođijom. Prijatno!
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RINFLAJŠ KLASIK ZA SVA VREMENA Supa, ručak i glavno jelo u jednom obroku
Služite sa renom ili senfom.
SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)