SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g pečurki
- 1 luk
- 2 celera
- čen belog luka
- 3 grančice peršuna
- 3 grančice mirođije
- 1, 5 l bujona od povrća
- 100 ml pavlake 30%
- so
- biber
- 3 kašike maslinovog ulja
- 50 g maslaca
Za posipanje
- mirođija
Priprema
Očistite pečurke i isecite ih na tanke kriške. Zatim, oljuštite crni i beli luk. U šerpi zagrejte maslac sa maslinovim uljem. Umešajte luk i pečurke, poklopite i ostavite da se dinsta. 4 kašike odvojite sa strane, a u šerpu nalijte bujon pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 15 do 20 minuta. Posolite i pobiberite. U blender stavite supu i dobro izblendajte. Pavlaku zagrejte do ključanja pa je sklonite sa strane. Začinite supu seckanim peršunom i mirođijom. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
KREM SUPA OD TIKVICA Mirisna i zdrava, a popravlja dan u trenu
Ako volite tikvice, ovu supu ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)