TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM Za nekoliko minuta dobićete božanstven slatkiš koji budi uspomene sa letovanja
Ako još niste imali priliku, obavezno probajte ovu verziju sutilijaša, još je lepši od klasičnog!

Sastojci:
1 šolja (od 200 ml) pirinča
3 šolje vode
500 ml mleka
6 kašika šećera
1 kesa pudinga od vanile
1 šaka oraha ili badema
Priprema:
Pirinač oprati i skuvati u vodi. Dodati mleko i još malo kuvati. Puding pomešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka, pa sipati u pirinač sve vreme mešajući na tihoj vatri dok se ne zgusne. Sutlijaš sipati u nakvašene činijice i ukrasiti koštunjavim voćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.

DESERT U ČAŠI Kremasta poslastica od čokolade, brzo rešenje kad vam se prijede nešto slatko!
Slatkiš će biti gotov za 10 minuta, a svi će ga obožavati!

KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Lepši je od klasičnih knedli, brže se napravi, a obožavaju ga sve generacije!
Ako volite mekane, voćne kolače, ovo je pravi izbor za vas.

JEFTIN STARINSKI SLATKIŠ Kolač sa makom i jabukama s merama na šolje je preukusan, a smuti se za 15 minuta!
Jednostavan kolač koji će brzo biti gotov.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 2 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Kremasta i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica kojoj nije moguće odoleti, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena poslastica za prave sladokusce.

SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.

ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Prava letnja poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
Komentari (0)