OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.

potaž od povrća
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 šargarepa
  • 1 jabuka
  • 2 manje tikvice
  • 2 1/2 šolje vode
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • pola kašičice kurkume
  • prstohvat cimeta
  • 1-2 kašičice morske soli

Priprema

Šargarepu, tikvice i jabuku očistite i isecite. U šerpu sa vodom dodajte začine i sečeno povrće. Sve dobro promešajte, pa ostavite da provri. Zatim, smanjite temperaturu kuvanja, pa ostavite da lagano vri još 25 minuta, tj.dok šargarepa ne omekša. Ubacite u blender i izblendajte, sve dok ne dobijete potaž. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading