KNEDLA KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, nema ko vam neće tražiti dodatno parče
Sočan desert obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 200 g prezle
- 60 g šećera
- 50 ml masti
Za krem
- 1 l mleka
- 110 g šećera
- dvije kesice vanilin šećera
- 140 g griza
- 100 g putera
- 1 jaje
Za nadev
- 1 kg šljiva
- 40 g šećera
- dvije kesice vanilin šećera
- 60 g gustina
- 5 kašika vode
Priprema
Očistite šljive pa ih prerežite na četvrtine. Stavite u šerpu šljive sa šećerima, pa kuvajte na tihoj vatri, dok ne proključa. Zatim, kuvajte još 10 minuta. U posudi pomešajte gustin sa vodom. Sklonite šljive sa vare pa dodajte gustin, kuvajte i neprestano mešajte. Onda skinite sa vatre i ostavite sa strane. U tiganj sipajte ulje pa zagrejte. Dodajte prezle i mešajte, pa dodajte šećer. Sve dobro promešajte. U jednu posudu sipajte griz, šećer, vanilin šećer, jaje i 200 ml mleka te promešajte. Preostalo mleko sipajte u šerpu i zakuvajte. Kad proključa, sklonite sa strane i dodajte pripremljene sastojke. Sve zajedno kuvajte, dok se ne zgusne. Potom sklonite sa strane, pa dodajte narezani puter sobne temperature i mešajte dok se ne otopi. U kalup obložen pek papirom poređajte polovinu mrvica, pa pola krema, pa nadev od šljiva. Preko rasporedite ostatak krema, pa na kraju, preostale mrvice. Ostavite da se knedla kolač prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)