KNEDLA KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, nema ko vam neće tražiti dodatno parče
Sočan desert obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 200 g prezle
- 60 g šećera
- 50 ml masti
Za krem
- 1 l mleka
- 110 g šećera
- dvije kesice vanilin šećera
- 140 g griza
- 100 g putera
- 1 jaje
Za nadev
- 1 kg šljiva
- 40 g šećera
- dvije kesice vanilin šećera
- 60 g gustina
- 5 kašika vode
Priprema
Očistite šljive pa ih prerežite na četvrtine. Stavite u šerpu šljive sa šećerima, pa kuvajte na tihoj vatri, dok ne proključa. Zatim, kuvajte još 10 minuta. U posudi pomešajte gustin sa vodom. Sklonite šljive sa vare pa dodajte gustin, kuvajte i neprestano mešajte. Onda skinite sa vatre i ostavite sa strane. U tiganj sipajte ulje pa zagrejte. Dodajte prezle i mešajte, pa dodajte šećer. Sve dobro promešajte. U jednu posudu sipajte griz, šećer, vanilin šećer, jaje i 200 ml mleka te promešajte. Preostalo mleko sipajte u šerpu i zakuvajte. Kad proključa, sklonite sa strane i dodajte pripremljene sastojke. Sve zajedno kuvajte, dok se ne zgusne. Potom sklonite sa strane, pa dodajte narezani puter sobne temperature i mešajte dok se ne otopi. U kalup obložen pek papirom poređajte polovinu mrvica, pa pola krema, pa nadev od šljiva. Preko rasporedite ostatak krema, pa na kraju, preostale mrvice. Ostavite da se knedla kolač prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)