HOLANDEZ SOS Gotov za jedan minut, a savršeno se slaže sa hrskavom piletinom

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Francuski sos koji se pravi od maslaca, žumanca, sok od limuna ili sirćeta, belog vina i začina (so i biber). Uglavnom se servira topao, uz ribu, povrće, meso ili jaja.

holandez sos
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 žumance
  • 1 kašičica vode
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 110 g putera
  • prstohvat soli

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte vodu, žumance, limunov sok i so. Otopite maslac dok ne zapeni, pa umutite smesu sa žumancima i postepeno dodajte vreo maslac. Neprestano mutite, nekih 30 sekundi kako biste dobili savršen sos. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading