POSNI SOS OD ŠAMPINJONA Aromatični dodatak koji se odlično meša sa raznim jelima, a ukus mu je čista fantazija

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Mi vam donosimo predlog za pastu sa ovim neodoljivim sosom, a vi možete da ga dodate u bilo koje jelo po izboru.

pasta sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g šampinjona
  • 300 ml biljne pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • sok od pola limuna
  • biber
  • ulje
  • so
  • testenina po ukusu

Priprema

Očistite pečurke pa ih isecite na tanke listove. Stavite u činiju, prelijte sokom od limuna i tako ostavite. Očistite beli luk pa isecite na tanke listiće. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Na zagrejanom tiganju sa dve kašike ulje pržite isečene pečurke. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok sva voda ne ispari, a one ne porumene. Umešajte beli luk pa kratko propržite. Zatim, dodajte soja sos i biljnu pavlaku za kuvanje. Ocedite testeninu pa prebacite u sos od pečurki. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading