POSNI SOS OD ŠAMPINJONA Aromatični dodatak koji se odlično meša sa raznim jelima, a ukus mu je čista fantazija
Mi vam donosimo predlog za pastu sa ovim neodoljivim sosom, a vi možete da ga dodate u bilo koje jelo po izboru.
Potrebno je
- 300 g šampinjona
- 300 ml biljne pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- sok od pola limuna
- biber
- ulje
- so
- testenina po ukusu
Priprema
Očistite pečurke pa ih isecite na tanke listove. Stavite u činiju, prelijte sokom od limuna i tako ostavite. Očistite beli luk pa isecite na tanke listiće. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Na zagrejanom tiganju sa dve kašike ulje pržite isečene pečurke. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok sva voda ne ispari, a one ne porumene. Umešajte beli luk pa kratko propržite. Zatim, dodajte soja sos i biljnu pavlaku za kuvanje. Ocedite testeninu pa prebacite u sos od pečurki. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Daje šmek i sočnost lazanjama i ćuftama, a pravi se maltene sam
Kremast i preukusan, baš kao onaj iz restorana.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Savršen uz ćufte i lazanje, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a daće šmek svakom jelu.
TAJNI SASTOJAK ZA PARADAJZ SOS Nikad se ne biste setili, a skroz utiče na ukus
Trik je jednostavan, a sos će biti savršen.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Super ide uz ćufte i lazanje, a gotov očas posla, nema mu ravnog!
Daće šmek svakom jelu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)