POSNI SOS OD ŠAMPINJONA Aromatični dodatak koji se odlično meša sa raznim jelima, a ukus mu je čista fantazija
Mi vam donosimo predlog za pastu sa ovim neodoljivim sosom, a vi možete da ga dodate u bilo koje jelo po izboru.
Potrebno je
- 300 g šampinjona
- 300 ml biljne pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- sok od pola limuna
- biber
- ulje
- so
- testenina po ukusu
Priprema
Očistite pečurke pa ih isecite na tanke listove. Stavite u činiju, prelijte sokom od limuna i tako ostavite. Očistite beli luk pa isecite na tanke listiće. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Na zagrejanom tiganju sa dve kašike ulje pržite isečene pečurke. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok sva voda ne ispari, a one ne porumene. Umešajte beli luk pa kratko propržite. Zatim, dodajte soja sos i biljnu pavlaku za kuvanje. Ocedite testeninu pa prebacite u sos od pečurki. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
NEODOLJIVI SOS OD PEČURAKA Aromatičan i slasan, a savršeno se slaže sa mesom
Ako umesto obične neutralne pavlake stavite biljnu, dobićete posan sos.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)