POHOVANE BANANE Kineski specijalitet koji ni malo ne zaostaje za onim iz restorana, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Desert neobičnog ukusa, za one izbirljive.

pohovane banane
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 banane
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • malo šećera
  • 0,5 dl kisele vode
  • 0,5 dl mleka
  • 3 kašike brašna
  • malo cimeta
  • ulje za prženje banana

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaje sa malo šećera. Dodajte ulje, brašno, vodu, mleko i cimet, pa mutite, dok smesa ne postane glatka i malo gušća nego za palačinke. Oljuštite i isecite banane na pola po dužini. Banane umačite u smesu za pohovanje, pa pržite na zagrejanom ulju u tiganju, sve dok ne dobiju zlatno žutu boju. Po dve polovine servirajte na tanjir, pa prelijte toplom čokoladom. Dekorišite pohovane banane kuglama šlaga, sladoleda ili čokoladnim mrvicama. Prijatno!

 

@moja.trpeza Ovi kulinarski trikovi će vam pomoći da postanete šef u svojoj kuhinji #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #food ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading