ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 180 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
- 1 kašika mleka
- 30 g želatina
- 150 ml mleka
- 400 g pavlake
- 300 g kondentovanog mleka
- 200 ml tečnog šlaga ili slatke pavlake
- 1 kesica vanil šećera
- 30 g kakao praha
Priprema:
Po uputstvu sa kesice razmutite želatin. Dodajte 150 ml mleka pa ostavite da odstoji. U blenderu sameljite keks, pa dodajte 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjedinite, pa prebacite u obruč i napravite koru. Ostavite u frižideru 10 minuta. U jednoj posudi umutite pavlaku sa kondenzovanim mlekom. Zasebno, u činiji umutite slatke pavlake. U želatin dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sjedinite. Dodajte umućen šlag. Podelite fil na dva dela, pa jednom dodajte vanilin šećer, a drugom kakao. Nanesite par kašika crnog fila na koru. Na sredinu sipajte par kašika belog fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)