ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 180 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
- 1 kašika mleka
- 30 g želatina
- 150 ml mleka
- 400 g pavlake
- 300 g kondentovanog mleka
- 200 ml tečnog šlaga ili slatke pavlake
- 1 kesica vanil šećera
- 30 g kakao praha
Priprema:
Po uputstvu sa kesice razmutite želatin. Dodajte 150 ml mleka pa ostavite da odstoji. U blenderu sameljite keks, pa dodajte 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjedinite, pa prebacite u obruč i napravite koru. Ostavite u frižideru 10 minuta. U jednoj posudi umutite pavlaku sa kondenzovanim mlekom. Zasebno, u činiji umutite slatke pavlake. U želatin dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sjedinite. Dodajte umućen šlag. Podelite fil na dva dela, pa jednom dodajte vanilin šećer, a drugom kakao. Nanesite par kašika crnog fila na koru. Na sredinu sipajte par kašika belog fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi.
Možda vas zanima:
VODENA TORTA Zaboravljena jeftina poslastica skupog ukusa, sve bake su znale recept za nju
Sastojke več imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.
TORTA OD AVOKADA I LIMETE Očaravajuća, nepečena poslastica koja će vas rashladiti u momentu
Mekana i mirisna, za dane kada nemate vremena.
KARAMEL KEKS TORTA Kremasta i neodoljiva poslastica koja uspeva svima, a nestaće sa stola odmah
Bićete oduševljeni, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija
Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)