ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 180 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
- 1 kašika mleka
- 30 g želatina
- 150 ml mleka
- 400 g pavlake
- 300 g kondentovanog mleka
- 200 ml tečnog šlaga ili slatke pavlake
- 1 kesica vanil šećera
- 30 g kakao praha
Priprema:
Po uputstvu sa kesice razmutite želatin. Dodajte 150 ml mleka pa ostavite da odstoji. U blenderu sameljite keks, pa dodajte 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjedinite, pa prebacite u obruč i napravite koru. Ostavite u frižideru 10 minuta. U jednoj posudi umutite pavlaku sa kondenzovanim mlekom. Zasebno, u činiji umutite slatke pavlake. U želatin dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sjedinite. Dodajte umućen šlag. Podelite fil na dva dela, pa jednom dodajte vanilin šećer, a drugom kakao. Nanesite par kašika crnog fila na koru. Na sredinu sipajte par kašika belog fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)