ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.

zebra torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 180 g čokoladnog keksa
  • 70 g putera
  • 1 kašika mleka
  • 30 g želatina
  • 150 ml mleka
  • 400 g pavlake
  • 300 g kondentovanog mleka
  • 200 ml tečnog šlaga ili slatke pavlake
  • 1 kesica vanil šećera
  • 30 g kakao praha

Priprema: 

Po uputstvu sa kesice razmutite želatin. Dodajte 150 ml mleka pa ostavite da odstoji. U blenderu sameljite keks, pa dodajte 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjedinite, pa prebacite u obruč i napravite koru. Ostavite u frižideru 10 minuta. U jednoj posudi umutite pavlaku sa kondenzovanim mlekom. Zasebno, u činiji umutite slatke pavlake. U želatin dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sjedinite. Dodajte umućen šlag. Podelite fil na dva dela, pa jednom dodajte vanilin šećer, a drugom kakao. Nanesite par kašika crnog fila na koru. Na sredinu sipajte par kašika belog fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi.

@moja.trpeza Ovi kulinarski trikovi će vam pomoći da postanete šef u svojoj kuhinji #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #food ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading