PAŠA LOKUM Očaravajuća turska poslastica u spoju sa pudingom, poćiće vam voda na usta
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 70 g brašna
- 30 g kakaoa
- 200 g kokosa
- 50 g maslaca
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Stavite ostatak mleka da proključa. U veliki pleh pospite kokos pa ga ravnomerno rasporedite. U provrelo mleko dodajte razmućeni gustin i zakuvajte. Kada snesa postane glatka i jednolična, skinite sa šporeta i dodajte margarin. Preko kokosa ravnomerno izlijte puding. Zatim, pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa je nanesite preko hladnog pudinga. Na kraju, secite puding na jednake trake, pa ih prepolovite. Svaku traku uvijte u sarmu pa uvaljajte u kokos. Ostavite u frižideru do služenja. Prijatno!
Možda vas zanima:
KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.
RUM KUGLICE Slatkiš bez mane koji se smaže u jednom zalogaju
Neodoljive i slatke, a gotove začas.
ČIA PUDING SA KOKOSOM Zdravi desert zasladiće vas u momentu, ukusa koji se pamti
Fenomenalan desert za sve one koji žele da povedu računa o ishrani.
KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
LEDENE KOKOS KOCKE Potrebno vam je samo 2 sastojka, a vraćaju u dane sa letovanja
Izdašan desert mekan kao duša, bićete oduševljeni.
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
JESENJA PAŠTETA Od paprika i tikvica, a pikantna i aromatična, za prave gurmane
Možete da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)