ČILI SOS ZA ONE IZBIRLJIVE Ljuta rapsodija ukusa na meksički način, pravićete stalno
Ako volite ljuto i začinjeno, ovaj sos ćete obožavati.
Potrebno je
- ljuta papričica
- 2 kašičice crvene paprike u prahu
- porcija goveđe supe iz kesice
- 3 čena belog luka iseckanog na kockice
- 2 kašičice svežeg ili kima u prahu
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- 1 sitno iseckan crni luk
- kašika brašna
- malo soli
- kašičica braon šećera
- porcija pileće supe iz kesice
- konzerva pasiranog paradajza
- 300 g mlevene govedine
Priprema
U veliku šerpu stavite meso i ostale namirnice. Krčkajte oko sat vremena, na tihoj vatri. Stavite meso i sve namirnice u dovoljno veliki lonac ili šerpu. Neka se krčka na tihoj vatri barem sat vremena. Osnova sosa je gotova, možete da dodate još papričice ili pivo, ako volite baš ljuto. Zatim, prokuvajte sos još pola sata. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Daje šmek i sočnost lazanjama i ćuftama, a pravi se maltene sam
Kremast i preukusan, baš kao onaj iz restorana.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Savršen uz ćufte i lazanje, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a daće šmek svakom jelu.
TAJNI SASTOJAK ZA PARADAJZ SOS Nikad se ne biste setili, a skroz utiče na ukus
Trik je jednostavan, a sos će biti savršen.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Super ide uz ćufte i lazanje, a gotov očas posla, nema mu ravnog!
Daće šmek svakom jelu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)