KARMELIZOVANE ŠNICLE BOLJE OD KLASIČNIH Ova namirnica je glavni sastojak, a obožavaće cela porodica
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
- 1 glavica kupusa
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike meda ili javorovog sirupa
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- so i biber po ukusu
Priprema:
Glavicu kupusa očistite od spoljašnjih listova i isecite je na debele kriške (stejkove) širine oko 2-3 cm. Pokušajte da ih sečete ravno kroz sredinu tako da kriške ostanu cele. Pomešajte maslinovo ulje, med ili javorov sirup, balzamiko, sitno iseckan beli luk, so i biber. Položite kriške kupusa na pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno premažite svaku krišku pripremljenim prelivom s obe strane. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Povremeno ih okrenite na drugu stranu kako bi se ravnomerno ispekli i karamelizovali. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNE ŠNICLE I HRSKAVO -KREMASTI KROMPIR Brzi ručak iz rerne, a meso se lepi za prste
Obožavaćete ovaj ručak, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠNICLE U LIMUNOVOM SOSU Po receptu čuvenog kuvara Steve Karapandže, ukusa koji se pamti
Fenomenalno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a pravi je raj za nepca.
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)