POHOVANI PATLIDŽAN IZ RERNE Nije masan kao pržen, a aromatičan i preukusan

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo napravićete začas, a uživaće cela porodica.

pohovani patlidžan
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 patlidžana
  • so
  • biber
  • 1 mala kašika belog luka u prahu
  • 10 kašika brašna
  • 2 šolje prezli
  • 3 jajeta
  • 10 kašika ulja

Priprema

Ogulite patlidžane pa ih izrežite na kolutove cm debljine. Posolite i ostavite oko pola sata, da odstoje. Zatim ih operite i ocedite. Pleh obložite uljem. Kolutove patlidžana valjajte u brašno pomešano sa belim lukom, soli i biberom. Potom valjajte u umućena jaja, pa u prezle. Na kraju, prelijte malo ulja preko svakog patlidžana. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Onda ih okrenite i pecite još 10 minuta, sa druge strane. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading