POHOVANI PATLIDŽAN IZ RERNE Nije masan kao pržen, a aromatičan i preukusan
Sočno jelo napravićete začas, a uživaće cela porodica.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- so
- biber
- 1 mala kašika belog luka u prahu
- 10 kašika brašna
- 2 šolje prezli
- 3 jajeta
- 10 kašika ulja
Priprema
Ogulite patlidžane pa ih izrežite na kolutove cm debljine. Posolite i ostavite oko pola sata, da odstoje. Zatim ih operite i ocedite. Pleh obložite uljem. Kolutove patlidžana valjajte u brašno pomešano sa belim lukom, soli i biberom. Potom valjajte u umućena jaja, pa u prezle. Na kraju, prelijte malo ulja preko svakog patlidžana. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Onda ih okrenite i pecite još 10 minuta, sa druge strane. Prijatno!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)