POHOVANI PATLIDŽAN IZ RERNE Nije masan kao pržen, a aromatičan i preukusan
Sočno jelo napravićete začas, a uživaće cela porodica.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- so
- biber
- 1 mala kašika belog luka u prahu
- 10 kašika brašna
- 2 šolje prezli
- 3 jajeta
- 10 kašika ulja
Priprema
Ogulite patlidžane pa ih izrežite na kolutove cm debljine. Posolite i ostavite oko pola sata, da odstoje. Zatim ih operite i ocedite. Pleh obložite uljem. Kolutove patlidžana valjajte u brašno pomešano sa belim lukom, soli i biberom. Potom valjajte u umućena jaja, pa u prezle. Na kraju, prelijte malo ulja preko svakog patlidžana. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Onda ih okrenite i pecite još 10 minuta, sa druge strane. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)