PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.

PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.

NAJBOLJA PITA SA MESOM Topla, hrskava i mirisna, a uspeva svima, trik je u ovome
Od gotovih kora i sočnog fila, pravićete stalno.
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na ulju prodinstajte crni luk, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite 3 kore, pa preko treće nanesite tri kašike fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite korama, pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so. Prelijte pitu pripremljenim prelivom, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite tako pitu 10 minuta. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

(FOTO) Vatačina na haubi! Eksplicitni snimak Edite Aradinović sa ovim dečkom zapalio mreže

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Šta simbolizuju zvončići, venci i ko su Lazarice? Svi detalji o prazniku koji danas slavimo

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)