PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na ulju prodinstajte crni luk, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite 3 kore, pa preko treće nanesite tri kašike fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite korama, pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so. Prelijte pitu pripremljenim prelivom, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite tako pitu 10 minuta. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
PITA SA KUPUSOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, ukusa koji priča priče
Držaće vas dugo sitim, a idealna za doručak ili večeru.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)