TESTENINA NA 101 NAČIN Sočna jela držaće vas dugo sitim, a polizaćete i tanjir koliko su ukusna
Slasna testenina u spoju sa tunjevinom, piletinom i pasuljem, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
S tunjevinom
Sastojci:
- 250 g testenine
- 1 konzerva tunjevine
- 2 paprike
- 10 maslina
Za preliv:
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- ½ limuna
Priprema:
Skuvajte testeninu. Tunjevinu izvadite i ocedite od ulja. Masline isecite napola. Papriku ispecite u rerni da omekša. Stavite u činiju ohlađenu testeninu, dodajte tunjevinu, iseckane i oljuštene paprike, masline. Posolite po ukusu i izmešajte. Dobro izmešajte sve sastojke za salatu da se sjedine i sipajte u činiju, pa izmešajte.
S piletinom i povrćem
Sastojci:
- 200 g testenine
- 100 g pečene piletine
- 100 g graška
- 1 sveža paprika
- 1 paradajz
- 2 grančice svežeg peršuna ili bosiljka
Za preliv:
- 100 ml jogurta
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Pred kraj kuvanja dodajte smrznuti ili svež grašak. Kad se skuvaju, procedite i ostavite da se testenina ohladi. Isecite pečenu piletinu, paradajz i papriku na sitnije komade. Sve pomešajte s testeninom u jednoj činiji. Za preliv pomešajte sve sastojke i sipajte u salatu.
S pasuljem
Sastojci:
- 300 g testenine pene rigate
- 1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g)
- 200 g paradajz pelata
- 100 ml crvenog vina
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber, bosiljak
Priprema:
Iseckajte crni luk sitno, pa propržite na maslinovom ulju. Dodajte iseckan beli luk i šargarepu. Dok dinstate, sipajte pomalo crvenog vina. Kada sve vino sipate dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, začine po ukusu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Pastu posebno skuvajte i dodajte u jelo, pa poslužite.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)