TESTENINA NA 101 NAČIN Sočna jela držaće vas dugo sitim, a polizaćete i tanjir koliko su ukusna
Slasna testenina u spoju sa tunjevinom, piletinom i pasuljem, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
S tunjevinom
Sastojci:
- 250 g testenine
- 1 konzerva tunjevine
- 2 paprike
- 10 maslina
Za preliv:
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- ½ limuna
Priprema:
Skuvajte testeninu. Tunjevinu izvadite i ocedite od ulja. Masline isecite napola. Papriku ispecite u rerni da omekša. Stavite u činiju ohlađenu testeninu, dodajte tunjevinu, iseckane i oljuštene paprike, masline. Posolite po ukusu i izmešajte. Dobro izmešajte sve sastojke za salatu da se sjedine i sipajte u činiju, pa izmešajte.
S piletinom i povrćem
Sastojci:
- 200 g testenine
- 100 g pečene piletine
- 100 g graška
- 1 sveža paprika
- 1 paradajz
- 2 grančice svežeg peršuna ili bosiljka
Za preliv:
- 100 ml jogurta
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Pred kraj kuvanja dodajte smrznuti ili svež grašak. Kad se skuvaju, procedite i ostavite da se testenina ohladi. Isecite pečenu piletinu, paradajz i papriku na sitnije komade. Sve pomešajte s testeninom u jednoj činiji. Za preliv pomešajte sve sastojke i sipajte u salatu.
S pasuljem
Sastojci:
- 300 g testenine pene rigate
- 1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g)
- 200 g paradajz pelata
- 100 ml crvenog vina
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber, bosiljak
Priprema:
Iseckajte crni luk sitno, pa propržite na maslinovom ulju. Dodajte iseckan beli luk i šargarepu. Dok dinstate, sipajte pomalo crvenog vina. Kada sve vino sipate dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, začine po ukusu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Pastu posebno skuvajte i dodajte u jelo, pa poslužite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)