TESTENINA NA 101 NAČIN Sočna jela držaće vas dugo sitim, a polizaćete i tanjir koliko su ukusna
Slasna testenina u spoju sa tunjevinom, piletinom i pasuljem, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
S tunjevinom
Sastojci:
- 250 g testenine
- 1 konzerva tunjevine
- 2 paprike
- 10 maslina
Za preliv:
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- ½ limuna
Priprema:
Skuvajte testeninu. Tunjevinu izvadite i ocedite od ulja. Masline isecite napola. Papriku ispecite u rerni da omekša. Stavite u činiju ohlađenu testeninu, dodajte tunjevinu, iseckane i oljuštene paprike, masline. Posolite po ukusu i izmešajte. Dobro izmešajte sve sastojke za salatu da se sjedine i sipajte u činiju, pa izmešajte.
S piletinom i povrćem
Sastojci:
- 200 g testenine
- 100 g pečene piletine
- 100 g graška
- 1 sveža paprika
- 1 paradajz
- 2 grančice svežeg peršuna ili bosiljka
Za preliv:
- 100 ml jogurta
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Pred kraj kuvanja dodajte smrznuti ili svež grašak. Kad se skuvaju, procedite i ostavite da se testenina ohladi. Isecite pečenu piletinu, paradajz i papriku na sitnije komade. Sve pomešajte s testeninom u jednoj činiji. Za preliv pomešajte sve sastojke i sipajte u salatu.
S pasuljem
Sastojci:
- 300 g testenine pene rigate
- 1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g)
- 200 g paradajz pelata
- 100 ml crvenog vina
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber, bosiljak
Priprema:
Iseckajte crni luk sitno, pa propržite na maslinovom ulju. Dodajte iseckan beli luk i šargarepu. Dok dinstate, sipajte pomalo crvenog vina. Kada sve vino sipate dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, začine po ukusu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Pastu posebno skuvajte i dodajte u jelo, pa poslužite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)