TESTENINA SA PANČETOM Oboriće vas s nogu koliko je ukusna, pravi raj za nepca
Savršen spoj testenine i mesa, oduševiće sve koji ga budu probali. Najbolje stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
- 500 g testenine po želji
- 200 g pančete
- 100 g parmezana
- so, biber
Preliv:
- 150 ml mleka
- 100 g rendanog kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike putera
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Otopite puter, dodajte iseckan luk i dinstajte dok postane staklast. Dodajte brašno i mešajući pržite nekoliko minuta. Sipajte mleko i pavlaku i promešajte. Kada provri dodajte biber i so i ostavite da se krčka 15 minuta na tihoj vatri. Sklonite, dodajte kačkavalj i mešajte dok se ne rastopi. Pomešajte skuvanu testeninu i pančetu isečenu na kockice, dodajte pripremljeni preliv, posolite, pobiberiti i sipajte u podmazanu tepsiju. Pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se parmezan ne rastopi i ne zapeče.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)