TESTENINA SA PANČETOM Oboriće vas s nogu koliko je ukusna, pravi raj za nepca
Savršen spoj testenine i mesa, oduševiće sve koji ga budu probali. Najbolje stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
- 500 g testenine po želji
- 200 g pančete
- 100 g parmezana
- so, biber
Preliv:
- 150 ml mleka
- 100 g rendanog kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike putera
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Otopite puter, dodajte iseckan luk i dinstajte dok postane staklast. Dodajte brašno i mešajući pržite nekoliko minuta. Sipajte mleko i pavlaku i promešajte. Kada provri dodajte biber i so i ostavite da se krčka 15 minuta na tihoj vatri. Sklonite, dodajte kačkavalj i mešajte dok se ne rastopi. Pomešajte skuvanu testeninu i pančetu isečenu na kockice, dodajte pripremljeni preliv, posolite, pobiberiti i sipajte u podmazanu tepsiju. Pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se parmezan ne rastopi i ne zapeče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)