TESTENINA SA PANČETOM Oboriće vas s nogu koliko je ukusna, pravi raj za nepca
Savršen spoj testenine i mesa, oduševiće sve koji ga budu probali. Najbolje stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
- 500 g testenine po želji
- 200 g pančete
- 100 g parmezana
- so, biber
Preliv:
- 150 ml mleka
- 100 g rendanog kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike putera
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Otopite puter, dodajte iseckan luk i dinstajte dok postane staklast. Dodajte brašno i mešajući pržite nekoliko minuta. Sipajte mleko i pavlaku i promešajte. Kada provri dodajte biber i so i ostavite da se krčka 15 minuta na tihoj vatri. Sklonite, dodajte kačkavalj i mešajte dok se ne rastopi. Pomešajte skuvanu testeninu i pančetu isečenu na kockice, dodajte pripremljeni preliv, posolite, pobiberiti i sipajte u podmazanu tepsiju. Pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se parmezan ne rastopi i ne zapeče.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)