SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 3 patlidžana
- prezla
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- veza seckanog peršuna
- so
- biber
- začin od povrća
- kačkavalj
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso pa ga kratko propržite i začinite. Isecite patlidžan po dužini pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Kada omekša i oslobodi se gorčine, ređajte u pleh obložen pek papirom. Pospite sa dve kašike prezle, dodajte meso, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom. Prelijte musaku pripremljenim prelivom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Blizu kraja pečenja narendajte kačkavalj. Zapecite još 5 minuta. Secite i služite musaku uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete
Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA SA PRAZILUKOM RAJ ZA NEPCA Za gurmane i one izbirljive, nećete moći da stanete
Bićete siti satima, a osvaja od prvog zalogaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)