SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

NEODOLJIVA MUSAKA OD KARFIOLA Savršenog ukusa, pravi raj za nepca
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa karfiolom ćete obožavati.

MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
- 500 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 3 patlidžana
- prezla
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- veza seckanog peršuna
- so
- biber
- začin od povrća
- kačkavalj
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso pa ga kratko propržite i začinite. Isecite patlidžan po dužini pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Kada omekša i oslobodi se gorčine, ređajte u pleh obložen pek papirom. Pospite sa dve kašike prezle, dodajte meso, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom. Prelijte musaku pripremljenim prelivom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Blizu kraja pečenja narendajte kačkavalj. Zapecite još 5 minuta. Secite i služite musaku uz prilog po želji. Prijatno!

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)