SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

musaka od plavog patlidzana
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 crna luka
  • 1 šargarepa
  • 3 patlidžana 
  • prezla
  • 3 jajeta
  • 200 ml mleka
  • veza seckanog peršuna
  • so
  • biber
  • začin od povrća
  • kačkavalj

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso pa ga kratko propržite i začinite. Isecite patlidžan po dužini pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Kada omekša i oslobodi se gorčine, ređajte u pleh obložen pek papirom. Pospite sa dve kašike prezle, dodajte meso, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom. Prelijte musaku pripremljenim prelivom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Blizu kraja pečenja narendajte kačkavalj. Zapecite još 5 minuta. Secite i služite musaku uz prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading