SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
Potrebno je
- 3 tikvice
- so po želji
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- 500 ml paradajz pelata
- 500 g skuvane paste
- 50 g parmezana za posipanje
Priprema:
Isecite tikvice na manje kockice i posolite. Ostavite tako 10 minuta da ispuste višak vode, pa u dubokom tiganju propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk i sve to mešajte dok luk ne omekša. Zatim dodajte oceđene tikvice i sve to nalijte paradajzom. Kuvajte pastu 15 minuta dok tikvice ne omekšaju. Sos servirajte preko skuvane paste, pa odozgo pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
FUNGI PASTA Neodoljivi specijalitet za savršen nedeljni ručak, prste da poližete
U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)