SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
Potrebno je
- 3 tikvice
- so po želji
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- 500 ml paradajz pelata
- 500 g skuvane paste
- 50 g parmezana za posipanje
Priprema:
Isecite tikvice na manje kockice i posolite. Ostavite tako 10 minuta da ispuste višak vode, pa u dubokom tiganju propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk i sve to mešajte dok luk ne omekša. Zatim dodajte oceđene tikvice i sve to nalijte paradajzom. Kuvajte pastu 15 minuta dok tikvice ne omekšaju. Sos servirajte preko skuvane paste, pa odozgo pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
KREMASTA PASTA SA RENDANIM SIROM Bila je omiljeno jelo čuvenoj holivudskoj divi, a i dalje je izgledala besprekorno
Potrebno vam je samo 4 sastojaka, a uživaćete u bogatom ukusu omiljenog jela slavne Odri Hepbern.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija
Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)