SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
Alo! Vladimir Marković
Potrebno je
- 3 tikvice
- so po želji
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- 500 ml paradajz pelata
- 500 g skuvane paste
- 50 g parmezana za posipanje
Priprema:
Isecite tikvice na manje kockice i posolite. Ostavite tako 10 minuta da ispuste višak vode, pa u dubokom tiganju propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk i sve to mešajte dok luk ne omekša. Zatim dodajte oceđene tikvice i sve to nalijte paradajzom. Kuvajte pastu 15 minuta dok tikvice ne omekšaju. Sos servirajte preko skuvane paste, pa odozgo pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
PASTA SA PATLIDŽANOM PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ SRUŠILA MREŽE Bolju sigurno niste jeli
Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila sa pratiocima na mrežama. Odlično se snalazi u kuhinji, a jedan od njenih omiljenih recepata je pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.
NEMAČKE ŠPECLE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Često ih prave i u Vojvodini, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)