NJOKE SA SLANINICOM U sočnom sosu, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Aromatično jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g slanine
- 3 čena svežeg belog luka ili kašičica belog luka u prahu
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
Pola litre vode i so sipajte u šerpu, pa skuvajte njoke. Kad proključa. sklonite s rerne. Ostavite 10 ak minuta u vodi, pa procedite. Na zagrejanom tiganju propržite slaninu, beli luk, so, biber i začine po želji. Dobro promešajte i pazite da luk ne zagori. Dodajte u tiganj pavlaku za kuvanje i 50g rendanog kačkavalja, pa mešajte dok se ne otopi. Njoke ubacite u sos i mešajte, da se sve sjedini. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
NJOKE U PARADAJZ SOSU Klasik kojem se rado vraćamo, posan a veran originalu, za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo obožavaće cela porodica, a držaće vas dugo sitim.
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)