NJOKE SA SLANINICOM U sočnom sosu, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Aromatično jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g slanine
- 3 čena svežeg belog luka ili kašičica belog luka u prahu
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
Pola litre vode i so sipajte u šerpu, pa skuvajte njoke. Kad proključa. sklonite s rerne. Ostavite 10 ak minuta u vodi, pa procedite. Na zagrejanom tiganju propržite slaninu, beli luk, so, biber i začine po želji. Dobro promešajte i pazite da luk ne zagori. Dodajte u tiganj pavlaku za kuvanje i 50g rendanog kačkavalja, pa mešajte dok se ne otopi. Njoke ubacite u sos i mešajte, da se sve sjedini. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
FENOMENALNE NJOKE NA 100 NAČINA Recepti za dušu i telo, svaki zalogaj je gurmanski raj
U paradajz sosu, u sosu od slanine i tikvica, od koprive, ili iz rerne pojednako osvajaju ukusom kao i one u pesto sosu, sa svinjetinom, crne ili sa vrgnjima...
NJOKE SA SLANINOM Sočne, slasne i pikantne, prste da poližete
Preukusne, pikantne, oduševljavaju svakim novim zalogajem. Slanina i začini daju posebnu draž.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)